by Tubzoonraug June 1st 2014, 6:49 am
Kwv Tas Lauv Vwm thiab Kwv Nraug Cuam
Kwv Tas Lauv Vwm, Ua tsaug rau koj qhov diary ua koj piav tau zoo kawg, ua li kuv piav mentsi saum toj ntawd ces txawm yog yus tsi muaj peev xwm ntag ma. Kuv xav kom hlua nkauj cia li kam kiag xwb, yog luag ua txoj tsi kam ces yus txawm li tsi ua dab tsi, muaj ib hmo kuv thiab kuv 2 tug dab laug Hmoob xeem Vwj peb txawm mus nrog lua nkauj pws tom Thong Pheng, lub zo ntaws ma nyob kiag saum toj ntawm qab tsua Liab xwb.
Hmo ntawd peb mus pws ces muaj 3 tug hlua nkauj, cov hlua nkauj ma lawv lub hnub nyoog ma ua peb tej lawm ntau xyoo, thaum 3 mus ntawd ces muaj ib tug pog txawm hai tias, lawv muaj 3 leeg lawm ces ib tug txawm mus pws rau lwm lub tsev lawm ho tso 3 tug nrog 3 pws xwb, kuv txawm pws kem 2 tug hlua nkauj ho kuv 2 tug dab laug pws 2 sab ntawm 2 tug hlua nkauj, kuv thiab kuv ib tug dab laug txawm koom ib tug ho ib tug dab laug koom ib tug, lub caij ntawd tsi muaj niam txiv lis yog cov hlua nkauj nkau xwb ma, kuv raum heev nrog rau kuv ib tug dab laug lo ruam kawg nkau, ho muaj ib tug dab laug ma nws je heev, hlua nkauj tig pob tws rau nws lo nws ntsib, tig li ca lo nws tsi, kuv ces pheej hai tias hlua nkauj tsi nyiam yus es thiaj li tig pob tws tuaj xwb no ces kuv thiab ib tug dab laug ces tsi tau kam, ho tus ib tug dab laug me zog wb ces nws ib leeg ntsib 2 niag hlua nkauj tag.
Kuv thiab kuv ib tug dab laug wb ces qa qhuav ib hmo, kaj ntug lo tsev ces ib yawg dab laug ua me zog wb ntawd mam li piav qhia hai tias, thaum nws tuaj tom pob tws es hnov txaj cos heev heev ntawd ces me yawg twb tuaj tom pob tws lawm xwb, hmo ntawd yawg kum 2 tug hlua nkauj ntawd yog 4 zaug , ib tug yog 2 zaug, thaum nws piav li ntawd ces kuv thiab kuv ib tug dab luag thiab kuv ces tsi paub teb yawg lis.
Hai txog cov hlua nkauj Hmoob muaj ma, Lawv muaj ib cov kwv tij yog neeg muaj mob ruas nawb. Tos kuv hai li ma, lawv muaj ib tug kwv tij hus yuav ntxoov Ma Muas nos mob mob ruas tes taws kug tag ces nws tuag lawv ntiav Blog tuaj muab kauv lev mus faum lawm xwb. Yij Txiaj Looj Muas lawv cov tij laug sub laiv. Qhov kuv pheej tsi muaj siab tham lo vim kuv paub lawm es kuv thiaj li tsi deev thiab tsi ntau phooj ywg nrog ma vim li nov ntag ho brother. Bro, kuv tham nov ma kuv tsua hai rau tus neeg ua mob ntawd xwb kom txhob raug rau cov tsi mob.