5 posters
Hmong Nyab laj raug nom tswv nte thiab tua
Vamntxawg- Moderators
- Registration date : 2008-09-12
Character Sheet
:
Niam tai aw!! koj hu yuam kev kom los pab nej lawm os!! Nej teev Yahweh Israel tus vajtswv mas thaum cov nom nyablaj tuaj tsoo Yahweh lub tsev mas koj hu yahweh mas yahweh thiaj los pabnej ov. Nej teev Yahweh tabsi thaum nablaj tuaj tsoo koj ho hu ntuj hu teb no mas ntuj thiab teb tsis pab nej lau. Ntuj thiab teb coj ncaj ncees luag tsis tuaj tog twg laiv. Ciaj kuv qhia nej hu es lwm zau hu li no thiaj yog. Yahweh pab lau! cov nomtswv tuaj tsoo koj lub tev lawm, thov pab lau Aman, Aman Aman. Has les lus yas Aman, Yahweh pab lau, Aman. Nej tsis paub lus Israel los tsuav nej paub ob lo uas coj los teev hawm yesxus no xwb ces tau li lawm, yog nej pheej hais lus hmoob xwb mas Yahweh twb tsis yog hmoob ces nws tsis paub.
Tubzoonraug- Registration date : 2009-12-15
Tij laug Vamntxawg, kuv lo kuj tsi nkag siab hai tias yog vim tus dab tsi es yuav txhov quav niab li nov, lub sij hawm nov ma kuv xav yuav yog ib cov hlua ntxia cov neeg nov sawv lo tawm tsam nom tswv es yuav sawv lo ua tebchaws ntag xub. Cov neeg mus dag lawv nov ma yeej yog cov Hmoob Fabkis ntag os. Vim cov Hmoob Fabkis yog cov Hmoob ua ntseeg Catholic heev thiab ntseeee yam ua 3 Hmoob tsi tau muaj duas. Lawv twb tsi nkag siab hai tias, nyob rau lub tebchaws Communist ma yog protect li nov ma kawg tuag. Nws tsi zoo li tebchaws muaj democracy li nawb. Ua li nov lawv thiaj li paub, tsi tag li ma lawv hai rau kuv hai tias, cov Hmoob nyob rau tom Nyab Laj teb ma, cov hmoob nov ma yog neeg siab phem heev, cov lau ma tseem zoo, cov hlua ma phem tshaj plaws no laiv.
Nraug Cuam- member
- Registration date : 2011-09-25
Character Sheet
:
Nyob zoo tij Tubzoonraug & Vamntxawg, zoo siab neb share daim VDO no pub peb saib os. Ntawm kuv tus kheej ces bro tsis paub yuav hais lo twg tag nrho lawm, pab tsev hmoob Nyaj Laj tu siab ntau. Tsis yog yuav cem/thuam lawv, luag twb hais tias: "nyob luag ntuj yoog luag txuj" no ne, ua cas ho tsis ua li ntawv ma? nyob luag ntuj tsis yoog luag txuj ces kawg mag tsuj xwb tiag, 3hmoob ces tam sim no tsis tas yuav qw hu ntuj hu teb vam qhov yuav muaj teb chaws kiag li lawm os, txhob ua npau suav kiag li lawm, kav tsij nyob twj ywm 6 siab ntso yoog raws luag txoj cai thiab khwv kom tau noj tau haus lawm xwb thiaj yuav muaj txoj sia ntev, tsis li ces kawg pom li no xwb tiag.
Tij Vamntxawg, koj mas cas yuav hais ncaj ua luaj thiab, hahahahaha.
Tij Vamntxawg, koj mas cas yuav hais ncaj ua luaj thiab, hahahahaha.
Nraug Cuam- member
Character Sheet
:
Ua tsaug koj share peb saib os bro.
Aw, tsi pauub yog tim dab tsi lub chaws muag khoom thiaj li kub li ntawd
yujyeeg- Moderators
- Registration date : 2009-01-08
Character Sheet
:
raws li kuv saib ces nyob rau nplog teb yog thaum twg hluav taws dim kiag rau ib qhov twg lawm ces sawvdaws tuaj ntsia saib seb yuav cig hlob npaum cas xwb ntag laiv.
Vamntxawg- Moderators
Character Sheet
:
Tubzoonraug wrote:Tij laug Vamntxawg, kuv lo kuj tsi nkag siab hai tias yog vim tus dab tsi es yuav txhov quav niab li nov, lub sij hawm nov ma kuv xav yuav yog ib cov hlua ntxia cov neeg nov sawv lo tawm tsam nom tswv es yuav sawv lo ua tebchaws ntag xub. Cov neeg mus dag lawv nov ma yeej yog cov Hmoob Fabkis ntag os. Vim cov Hmoob Fabkis yog cov Hmoob ua ntseeg Catholic heev thiab ntseeee yam ua 3 Hmoob tsi tau muaj duas. Lawv twb tsi nkag siab hai tias, nyob rau lub tebchaws Communist ma yog protect li nov ma kawg tuag. Nws tsi zoo li tebchaws muaj democracy li nawb. Ua li nov lawv thiaj li paub, tsi tag li ma lawv hai rau kuv hai tias, cov Hmoob nyob rau tom Nyab Laj teb ma, cov hmoob nov ma yog neeg siab phem heev, cov lau ma tseem zoo, cov hlua ma phem tshaj plaws no laiv.
Tubzooraug, qhov nyablaj tsis pub teev tus dab qhuas yesxus no mas yog nyablaj twb pom dab los lawm. Thaum xub thawj cov txiv plig Fabkis nqis pem suav los xyoo 1800 los hais rau huab tais nyablaj hais tias lawv xav los tshaj txoj hmoo zoo pub rau cov nyablaj, thaum lawv los coob thiab coob ces cia li pabkaj hais tias lub Indochina yog Colony of french, yam tsis tau tua ib phom. Thaum ho tig caum tus yesxus no tawm hauv thaj av Indochina, neeg nplog neeg khabmeem thiab nyab laj tuag rau hauv lub khaib Dianbianfu txog phav phav xwb. Nyablaj pib caus Fabkis xyoo 1930 txog 1950 hauv lub khaib Dianbianfu nyajlaj,khabmeem thiab nplog thiaj yeej. Dhau ntawd los, thaum Kennedy ho txais tsovrog ua, tus thawj pwmtsav nyablaj qabteb coj kev cai yesxus, nws tau tsim txom cov haujsam, cov haujsam tau muab lawv tus kheej hlawv ciaj, kennedy pom tau hais tias yuav puas pheem, nws thiaj rho 2 tug thawj tubrog uas nws xa mus ntawd tawm, rhov rov qab mus tsev ces xa 2 tug tshiab mus pauv. Tamsim no nyablaj paub lub mav tais lawmces lawv kuj txwv xwb tiag. Niaj hnub nim no kiag, vib nas this no kiag xwb cov dawb tawv mus nyablaj teb mas lawv mus nrhiav cov hmoob uas mus ntseeg yesxus xwb, yeej tsis lam mus hauv nyablaj tej zos, qhov no ua cas nyablaj yuav tsis paub no mas? Raug cuam paub lo lus no zoo los mas< nplog hais tias: laj moos khwb npej kauj = yog xyuas kev ntseeg, nrhiav tebchaws hom qub yog kev ntseeg, Laj moo khwb npej maij = yog nyiaj, yog kev lag luam. Tabsi npej maij swb npej kauj. Npej kauj mas yus ntxia tau neeg ntseeg yus tus dab lawm ces yus siv cov neeg yus ntxias ntawd rov tua nws haiv neeg xwb. Tus dab qhuas Yesxus no mas nws xub pib tawg hauv tsev(Family) ces tawg zos, tawg nroog ces cov sab nraud(lwm lub teb chaws) muaj chaw nkag kis, thaum cov sab nrau nkag tau kis lawm ces teb chaws tawg xwb. Nej mus nyeem nyob rau phau ntawv Luskas tshooj 9: nqe 16, kom ntxub niam ntxub txiv ntxub kwv tij neej tsa, Mathais tshooj 10 nqe 37-38-39 kom ua yeeb ncuab rau yus niam yus txiv. Mus nyeem nawb. Yesxus kiag los nws yeej tsis lees nws niam nws txiv. Phau vajluskub no yog ib phau kasmoos xwb nawb, ib phau ntawv qheb kev rau luag nkag yus teb chaws xwb hos
Nyob zoo Yuj Yeeg thiab Vamntxawg nrog rau Kwv Nraug Cuam
Yog lawm os Yuj Yeeg, kuv mus tim lo tau 3 hli nov lawm ma, kuv tsi tau mus txog lub kiab khws ntawd, kuv xav ma yuav yog politic xwb os.
Yog lawm os Yuj Yeeg, kuv mus tim lo tau 3 hli nov lawm ma, kuv tsi tau mus txog lub kiab khws ntawd, kuv xav ma yuav yog politic xwb os.
Tij Laug Vamntxawg, txawm yog zaj koj hai nov ntag lo ma, tej niag vajtswv nov kuv yeej paub nws lub plab lub plawv lo lawm ntev os. cov neeg nov ces nws yeej yog muab txoj kev dag lo dag cov neeg ruam es kom rov tig tom yus cov neeg ntag lau.
Nraug Cuam- member
Character Sheet
:
Nyob zoo tij Vamntxawg, Yujyeeg & Tubzoonraug, zoo siab thiab ua tsaug ntau 6 nej 3 tug ua tij cov lus tham txhua lo os.
Vajhuamsibluag- Moderators
- Registration date : 2009-02-28
Character Sheet
:
Tubzoonraug wrote:
Tej neeg raug tua no ces tim cov me nyob tebchaws Meskas xwb ntag. Cov Hmoob raug tua no tsis paub history tias Suav thiab Nyab-laj caum cov dawb tawv khiav tawm lawv tebchaws vim lawv tsis xav kom cov kevcai dabqhas Yesxus mus nxias lawv pejxeem. Ua li Vamntxawg hais, mus nxias luag tuag lawm coob. Yus khiav yus rov los gaum jiagto tsis nhov paus tsw li!
Nraug Cuam- member
Character Sheet
:
Yog 1 yam xov xwm phem ntawm 3hmoob, pab tsev neeg xyom cuab tu siab ntau.
Yog lawm ma VajHaum, cov hmoob nyob rau tog tom Noj Dev ma ntseeg txoj kev dag nov loj heev lios. cia kom zoo li nov es lawv quaj hus ntuj thiab Vajtswv es seb pua pom tus vajtswv nqi tiab tus tswv Jesus nqi lo pab. Yeej yog cov neeg nyob rau tebchaws Fabkis, cov neeg dag ntawd mus ntxia lawv ma.
Vamntxawg- Moderators
Character Sheet
:
Qhov tiag ces lawv txom txom nyem ces church muab nyiaj coj mus muas lawv lub siab. coj khoom mus muas lawv lub siab kom lawv qhov muag daj ces muab phau bible los dag, ces cov hmoob no tsis mloog qab mloog hauv ces qaug quav. Cov church no ua ib yam li peb hmoob ntxias nyuj los mas, lawv muab ntsev qhwv nplooj ces ua haw777777haws haws, nyuj los noj ntsev ces ntes chaws ntswg, thaum chaws tau ntswg lawm ces ua khiab rau ces yus cab li cas los tau lawm. Nej cia cov hmoob nyab laj mag chaws ntswg tag, cov dawb tawv kom ua li cas ces lawv ua lawm xwb tiag. Lawv kom tawm tsam nom tswv ces hmoob tawm tsam xwb.
Vamntxawg- Moderators
Character Sheet
:
Tsis hais nyablaj tsis hais peb hmoob tsis hais ib haiv neeg twg, yog yus muaj ib lub teb chaws lawm, yus yuav tau tiv thais ua ntej xwm txheej tshwmsim. Nplog hu hais tias Poob kaan dis kuajkeb no na has. Thaum keb mas foobpob rov poob npaum qub rau yus lub teb chaws nawb, neeg tuag coob npaum qub mastej zaum yeej tej zaum yus tseem swb lawm thiab hov. Txawm yog peb hmoob muaj teb chaws los peb hmoob yeej yuav ua ib hyam li nyablaj ua no thiab.
Tijlaug Vamntxawg, koj yeej hai yog kawg nkau lawm os. Thaum yus cov neeg tseem tsawg tsi tau muaj nyiaj ces lub head quarter yuav pab kom loj hlob tuaj ces thiaj li tau qov nyiaj ua qiv thiab cov interest rov qab ma.
Vajhuamsibluag- Moderators
- Registration date : 2009-02-28
Character Sheet
:
Vamntxawg wrote:Qhov tiag ces lawv txom txom nyem ces church muab nyiaj coj mus muas lawv lub siab. coj khoom mus muas lawv lub siab kom lawv qhov muag daj ces muab phau bible los dag, ces cov hmoob no tsis mloog qab mloog hauv ces qaug quav. Cov church no ua ib yam li peb hmoob ntxias nyuj los mas, lawv muab ntsev qhwv nplooj ces ua haw777777haws haws, nyuj los noj ntsev ces ntes chaws ntswg, thaum chaws tau ntswg lawm ces ua khiab rau ces yus cab li cas los tau lawm. Nej cia cov hmoob nyab laj mag chaws ntswg tag, cov dawb tawv kom ua li cas ces lawv ua lawm xwb tiag. Lawv kom tawm tsam nom tswv ces hmoob tawm tsam xwb.
Tamsim no kuv muaj ib ib gawm niamtxiv kawm tag xibfwb tshiab^. Gawv samsim mus rau Thaibteb lawm. Gawv nqa khoom nrog gawv tshaj qhov ob leeg yuav siv. Xav tias gawv yuav mus ua li koj hais no ntag.
Yog gawv mus tau Thaib Teb xwb ma tseem yuav ok zog, yog mus rau Laos thiab Vietname ces muaj ib hnub kawg tsi pom lo lawm xwb ma.
Nraug Cuam- member
Character Sheet
:
Qhov 3hmoob pheej muaj muaj teeb meem ces tsuas yog tib qho vim kev txom nyem li tij Vamntxawg hais xwb tiag. Yus xav tias ua neeg nyob txom nyem ua luaj no tuag los tseg no ces thiaj ua lawm xwb tiag hehehehe.
Tam sim nov cov Hmoob kawm tau ua cov XF mus nqia Jews cov lus rau luag cov kev ntseeg rau hmoob nyob rau txawv tebchaws. Kuv ua tib zoo xav lo ma cov neeg ntseeg heevv ntawd ma zoo li lawv lub hlwb yeej tig mus rau fab ntawd li lawm. Txawm yus hai tias, koj twb yog Hmoob, muab hai lo ces koj yog dab hmoob es koj muab koj tus dab hmoob lawb kiag lawm es koj mus coj kiag tus dab Jews no yog vim li ca koj thiaj li yuav mus ntseeg ua lua? tej zaum qhov koj ntseeg heev ma yog vim yuav tau noj tau hau rau koj lub neej rau tom future pua yog? Tej zaum ma yuav yog li ntawd tag os.