Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

+3
Tubzoonraug
Nraug Cuam
Thov Khawv
7 posters
  • Post new topic
  • Reply to topic

Poj Ntxoog Pw Tav Kev

Thov Khawv
Thov Khawv

Registration date : 2014-05-20

Character Sheet
 :

Poj Ntxoog Pw Tav Kev - Page 2 Empty Poj Ntxoog Pw Tav Kev

Post by Thov Khawv May 25th 2014, 12:21 am

First topic message reminder :

Xyoo 1988-89, nyob rau peb qub zog sab Xeev Khuam ntawd txawm muaj kuv ib tug txiv ntxawm lub npe hu ua Zam Vas Hawj, tus txiv ntxawm no mas nws muaj 02 tug poj niam. Muaj ib hnub tus txiv ntxawm no thiab niam ntxawm Yau nkawv txawm sawv ntxov ntxov mus nram liaj, daim liaj ntawd mas nyob deb peb lub zos li ntawm 30 min taug ko taw. Nkawv sawv ntxov ntxov mus nram liaj vim nkawv maj maj mus tso ntses rau hauv liaj, lub caij ntawd kuv txiv thiab tus txiv ntxawm nkawd mas nyiam nyiam yug ntses Pam Nais. Thaum nkawv mus txog tom ib tog kev ces txawm hnov tsw lwj iab nkhoob rau nkawv, tabsis kuj tsis pom dab tsi. Nkawd xav tias ntshai yog muaj tsiaj dab tsi tuag tej xwb. Ces nkawv txawm mus dua nram liaj lawm. Ib chim nkawv tso ntses thiab cais cov maum ntses nteg qe tag ces ho tsaus ntuj lawm, nkawv thiaj mam maub los. Lub caij ntawd tab tom yog hli xiab ces niag qaim hli nrig. Ua cas thaum nkawv los txog qhov tag kis no nkawv hnov tsw tsw lwj ntawd no ua ciav pom tib tug neeg tuag pw tav nkawv kev. Txoj kev ntawd mas ob sab ntug kev muaj cov xyoob qeeg siab siab xyaw cov xyoob hmab thiab hmab taum kab ntsig ces cov ntsis xyoob ob sab kev ntawd los sib khi tas li, tsuas khoob txoj kev du lug rau neeg mus hauv xwb mas ntu ntawd ib nyuag tsaus me ntsis, tabsis nkawv yeej nqa cov teeb khau npim npaj tib si thiab. Txiv ntxawm Zam Vas kuj yog huam nab koos luam hauv zos ces nws muaj ib rab phom AK tseem hwv muab rau nws lub caij ntawd thiab. Thaum nkawv los txog ntua ntu kev ntawd ua ciav tus dab tuag ntawd cia li pw tav kev qab xib tes ntxeev daj lias. Nkawv thiaj tsom teeb rau vim ntshai tsam yog leej twg tus poj niam chim siab es tuaj noj tshuaj tuag los yog muaj tej neeg vwm thiab poj ruam tuaj tseev zam pw xwb no ces nkawv thiaj tsom loo teeb rau ua ciav nws pw khwb rwg, hnav cev khaub ncaws dawb, khaub ncaws neeg tuag, plaub hau ntxhov poog tsis pub ntsej muag rau nkawv pom thiab tsw lwj ntxiag. Tseem rau sab khau noog tib si ces tus txiv ntxawm xav zoj tias yuav rho phom rau los tsam niag poj ntxoog ntawd ho quaj ua suab sas zim txaus txaus ntshai thiab, ho yuav hla mus los tsis tau luag hla thiab ces niam ntxawm thiaj hais tias kom txhob tua, cia nkawd mam lug kev. Ces nkawd thiaj li lem rov qab los lug kev tom hav zoov los lawm. Los txog tsev mas nkawv kuj ntshai tsim tsawv thiab thiaj tuaj piav rau kuv txiv. Kom kuv txiv pab hais 2-3 tug hluas nrog tus txiv ntxawm ntawv mus xyuas kom meej meej, kuv txiv yog ib niag neeg tsis ntseeg tias muaj dab ces nws tsis tshua xav mus heev tabsis tus txiv ntxawm hais ib zaug lawm ces thiaj lam mus vim tus txiv ntxawm Zam Vas no mas nws ib txwm tsis yog ib tug neeg dag thiab lam tau lam hais ces kuv txiv thiaj xav tias tsam lam ho yog tej neeg lwm lub zos ib cheeb tsam muaj kev sib ceg sib ntaus ces nws tuaj noj tshuaj tuag ntawm ib tog kev xwb. Thaum mus txog ua ciav pawv lawm, tabsis ua cas pom nws hle 2-3 txog hlua tsaj los yog hlua maj poob rau ntawm qhov chaw nws pw, pom nws ib sab nrhoob neeg tuag hle rau ntawd ntub ntsuav tsw lwj ntxiag yoov ya zom zaws thiab, ntshai yog niag dab ntawd poob plig es nws maj heev tsis nco qab thiaj ua poob lawm los xyov cas ces lawv tsuas muab pas dig dig saib xwb ces cia li los tsev lawm. Tom qab no peb tsis tshua tau luag taug txoj kev ntawd heev ces tus txiv ntxawm thiaj kom cov neeg muaj liaj teb taug txoj kev ntawd sib pab mus luaj cov xyoob thiab ua kom txoj kev loj dav thiab muab hlawv du lug lawm.
Zaj no mas yog true history, tsis yog lam hais los yog dab neeg nawb, kuv twb piav piav hem me nyuam yaus kom txhob mus loj leeb deb deb thiab piav rau coob tus hnov lawm thiab.
Nraug Cuam
Nraug Cuam
member
member

Registration date : 2011-09-25

Character Sheet
 :

Poj Ntxoog Pw Tav Kev - Page 2 Empty Re: Poj Ntxoog Pw Tav Kev

Post by Nraug Cuam June 25th 2014, 11:33 pm

*Tas Lauv Vwm wrote:Cov npe hu ua Davdub no zoo li muaj coob tus tiag nawb. Ib tug Davdub twb yog tus thaum i ua lub hotel Dorkmai Daeng pem ko sub no ne bro Nraug Cuam
Kuv laj paub thiab ov, nyuam qhuav hnov koj hais no xwb.
Nraug Cuam
Nraug Cuam
member
member

Character Sheet
 :

Post by Nraug Cuam June 25th 2014, 11:37 pm

*Tas Lauv Vwm wrote:
Ua neeb kho noj mov tau qab los kawg os nkawd. Hmoob tseem noj sib hlub haus sib ce li no tiag. Nov yog ua neeb kho me nyuam ntawm kuv tus dab laug tsev. Lam muab tso rau neb saib ua si xwb.

Poj Ntxoog Pw Tav Kev - Page 2 Zozoos10

Noj mov tau ntxim qab thiab lom zem kawg li yuam, hmoob mas yeej siab zoo zoo li no, tua 1 tug me nyuam npua luaj plab hlaub xwb los siab yeej tsis kheev cia yus 1 leeg noj, yeej hu zej hu zos tuaj nrog noj tib si, kheev lam lwm yam hmoob lam sib hlub thiab txawj xav li no mas zoo heev li os.

Bro Tas Lauv, zoo li koj dab laug lub tsev no yog tsev lawj sub???
Thov Khawv
Thov Khawv

Character Sheet
 :

Post by Thov Khawv June 26th 2014, 3:35 am

Yog mas bro Nraug Cuam, yog tsev lawj os. Kuv dab laug nyuam qhuav ua ib lub tsev av tsis tau tiav ces tsis tau mus nyob.
Tubzoonraug
Tubzoonraug

Registration date : 2009-12-15

Post by Tubzoonraug June 27th 2014, 5:52 am

Kwv Tas Lauv, zoo heev lawm nawb, yus lub tebchws ua ua dab tsi lo yeej tsi nyuab, se lo tsi tau them dej lo tsi tau yuav, tsua yog yus qhuag xwb ces tsi txhawj lawm.
Thov Khawv
Thov Khawv

Character Sheet
 :

Post by Thov Khawv June 27th 2014, 8:22 am

Yog thiab mas bro Tij Tubzoonraug. Peb nyob teb chaws no ces tsuas yog them nqi Fais fab pheej pheej yig xwb. Rau qhov tsis siv dab tsi ntau. Siv kiv cua, ua zaub mov noj thiab tub yees nkaus xwb. Lawv ib txhia mas siv air-conditioner ces tau them ntau, tab sis yus tsis muaj vaj tsev zoo, thiab tsis muaj hauj lwm tau nyiaj hli ntau ces yus tsuav siv kiv cua kom nyob taus xwb.  Very Happy 
Tubzoonraug
Tubzoonraug

Post by Tubzoonraug June 27th 2014, 8:54 am

Yog lawm ma brother, nyob tim nej ma luag cov muaj vajtsev zoo ces nyaj lawv yuav siv ntau yam tab si cov nyob tsev tha mab da ces tsua kawg siv kiv cuas xwb. Tim peb no ma txawm siv kiv cua lo yeej raug nyiaj, siv refrigerator or, air conditioner ma yeej raug nyiaj ntau kawg per month thiab os. Tej lub hli ces twb tsi tau nyiaj txau lo them thiab tiag.
Thov Khawv
Thov Khawv

Character Sheet
 :

Post by Thov Khawv June 28th 2014, 8:26 am

Bro, kuv xav tias neeg txawv teb chaws los yeej yuav tsis muaj 1 tauj 2 los sis yog 1 tug poj niam koom 2 tug txiv li os. Txawm muaj los ntshe lawv cov no yog players xwb neej tsis kawg. Raws li daim duab saum toj no los xyov puas yog tseeb, tej zaum lawv lam yees duab ua ke xwb. Tab sis kuv yeej hnov tej cases tias muaj 1 tauj 2 lawm thiab no mas.

Hais txog ntawm peb Hmoob mas tseem muaj thiab ces kawg sib tua tuag xwb lau. Ntsia zoo li peb Hmoob cov poj niam siab loj dua cov txiv neej lawm. Poj niam Hmoob nkag tau ່ສັງຄົມ yooj yim dua txiv neej.

Hais txog qhov poj niam yuav 2 tug txiv no mas kuv pom hauv internet no cov Neeg Liab Qab nyob rau sab Brazil raws tus niam dej cag Amazon ntawd thiaj muaj txoj cai 1 tug poj niam yuav tau 2 tug txiv xwb nawb nkawd. yog neb interested in qhov issue no thiab mas neb mus saib hauv You Tube, neb cia li ntaus: Tribe in Amazon Rainforest xwb ces neb pom. E.g.

Tej zaum neb twb mus saib lawm tab sis kuv lam rov tso dua xwb.

Tubzoonraug
Tubzoonraug

Post by Tubzoonraug July 7th 2014, 3:44 pm

Kwv Tas Lauv, lwv daim video mus cuab na tshuag ma lom zem rau lawv kawg kiag li os.
Thov Khawv
Thov Khawv

Character Sheet
 :

Post by Thov Khawv July 8th 2014, 12:17 am

Yog thiab mas bro, lwm hnub koj  tau los Nplog teb no bro Nraug Cuam wb li coj koj mus yos nas yos noog os. Kav tsij los ua ntej thaum yus laus yuav los tsis tau lawm.
Tubzoonraug
Tubzoonraug

Post by Tubzoonraug July 8th 2014, 5:12 pm

Zoo kawg nkau ma kwv Tas Lauv, yog hnub twg kuv rov lo ua si tim nej no kuv yuav lo ntsib neb ib zaug os. Kuv ma xav mus noj je nyob rau tom hav dej kawg li thiab tiag.
Thov Khawv
Thov Khawv

Character Sheet
 :

Post by Thov Khawv July 13th 2014, 9:54 am

Ua li mas bro, yog muaj caij thaum twg kav tsij los xyuas peb tim no mas.

Tubzoonraug
Tubzoonraug

Post by Tubzoonraug July 13th 2014, 10:28 am

kwv Tas Lauv,  lawv ma tsi paub qab hau kiag li os. Tus liab bog muag ma tsi txhob tuas, lwm yam ma tua lo tau, tus monkey tus liab bog muag ma yog ib yam tsiaj ua muaj tsawg heev ma xav kom lawv ho paub save tej nature lo yog habitat  thiab yog tsi txhuag tiag tej ntse (je) tej na tej noog ces kawg yuav tsi muaj rau tom ntej. los lus lawv ib neeg hai tias pem suab nos ma, raws li peb muab study lo ma, pem = up or ua ntej. suab= muab txhai lo mus yog puag txheej thaum ub. xw  li pog suab yawg suab, pog koob yawg koob pog thiab yawg, lo lus pem suab nov ma kuv tsi siv vim nws stand rau  the Ancient time lawm ces kuv siv mus lawm tom ntej. It mean go to the future or go to the new future.

Ua tsaug rau koj daim video thiab os.
Thov Khawv
Thov Khawv

Character Sheet
 :

Post by Thov Khawv July 13th 2014, 10:47 am

Yog mas bro Tubzoonraug, cov Hmoob no ces ncaj dab tsi tua lawm li tsis paub tseg noob li os tos Nplog ntxub ntxub thiab na. Lawv pab no mas xam tias yog lawv mus yos lom zem thiab yees saib ua kev lom zem mas tsis luaj twg. Tab sis muaj ib co Hmoob mas tsis paub qab hau dab tsi kiag, tseem txhob txwm mus tua tej tsiaj no yees ua movies tuaj muag tim nej ko tiag, voj hluas mas twb yuav soo lawv caj pas los tsis paub li tiag cov hmoob no na. Xyoo 2011 ntawd kuv tau mus pab daws peb ib tug kwv tij Hmoob nyob Luangprabang ib roog plaub tua tsiaj no tiag. Txij thaum ntawd los yawg thiaj tsum zeem kiag lawm nes, tab sis tshuav ib txhia hmoob tseem sij ua tas zog, cia kom mag tso nws thiaj paub os. 

Last edited by *Tas Lauv Vwm on July 13th 2014, 9:30 pm; edited 1 time in total
Tubzoonraug
Tubzoonraug

Post by Tubzoonraug July 13th 2014, 10:58 am

Yog lawm ma Kwv, txoj kev tua tsiaj nov ma yuav tau ua kev lom zem xwb txhob muab ua kom tsi muaj tag. Hmoob tsi hai nyob rau qhov twg txawm cov Hmoob nyob rau USA nov ma, lawv mus tua na, lawv yeej nyiag ua kom puv qab tsheb, yog luag nte tsi tau ces lawv coj lo txog tsev tseem muab muag ib tug na yog 20 dollars lawm thiab, lug pub ib xyoo yog 4 tug nas  toj ib lub season xwb tab si Hmoob ma tuas na tsi tus noob ma tsi tsum.

Mos Lwj luag pub tus tus muaj kub xwb los mus nyiag tuas maum tib si,  je (fish) lo ib yam nkau, luag pub yus nuv 15 tug xwb lo yog nuv tsi puv tsheb ma tsi tsum, yog thaum luag nte tau ces pua tag u cov Hmoob vim luag hai tias yog Hmoob no ces sawv daws tau lub npe tsi zoo. Brother, Hmoob yeej ruam phem li nov lo yog li ca.  Tos kuv hai li nov ma tsi yog nyob tim nej xwb tim peb nov lo tseem tsi hloov tseem ua li qub ma. Tej zaum koj yuav pom nyob rau hauv youtube thiab vim luag cov Fishing and Gram luag nte tau cov neeg mus nyiag ntse ces luag muab tso tawm rau hauv youtube thiab ma.
Thov Khawv
Thov Khawv

Character Sheet
 :

Post by Thov Khawv July 13th 2014, 11:20 am

Koj ua tij hais yog lus kawg nkaus. Cia muaj caij kuv li mus saib hauv youtube txog cov Hmoob tim ko. Kuv yeej hnov ib txhia Hmoob piav li koj hais koj thiab mas hais tias peb cov Hmoob tuaj txog tim ko los tseem coj lub siab qub, mus yos tsiaj mas tua over limit, nam nrim dhau luag ciaj ciam tua tsiaj los tsis khes li no tiag, ua ua mekas thiaj muab qee tus Hmoob saib xyuas ntsiag to tsis pom rov los tsev lawm no mas.

Hmoob yeej muaj lub siab zoo li ntawd, feem ntau lawv yeej ua li ntawd tiag brother. Kuv tsis nyiam lawv tus cwj pwm no kiag li. Koj sim saib cov Hmoob nyob Nplog teb na, lawv mus nrhiav ntses noj nram tej dej loj mas tsis tias xuas vas ntaus, xuas moo  cuab tau li cas noj li ntawd, mus mas npav muab nplaum tua, muab nplaum lom thiab nyiam no mas tseem muab fais fab hlawv lawm thiab xwb, hmoob txoj kev ruam npav noj hnub no xwb tag kis zoo li cas los xij ces zoo li no ntag mas. 

brother, tiag ces tej no nyias ua nyias ris nyias, tab sis ua li koj ua tij hais os ib tug hmoob ua puas tas yus tsoom hmoob sawv daws, luag cia li khaws ntxub yus nrog thiab tiag, hais txog qhov no mas yeej chim yus kawg thiab.
Tubzoonraug
Tubzoonraug

Post by Tubzoonraug July 13th 2014, 9:46 pm

Yog lawm os brother, qhov tiag ma yuav tau txuag u tej habitat kom zoo nkauj kom muaj tej tsiaj zoo nkauj rau u lub zem lub zos rau yus lub tebchaws. Kuv paub hai tias nyob rau tim nej ces tej pej xeem txom nyem ces luag mus muab txhua yam lo muag kom tau noj tej nov lo kuj tsi ntau nqi li ca rau lawv vim yog tsi ua li ces tsi muaj nyiaj tsi muaj noj muaj hau. Txawm li ca lo mam sib pab qhuab qhia ntev mus tej pej xeem yuav tsi ua li ntawd lawm thiab.

Tim peb nov lo cov neeg liam yeej liam tus zoo yeej zoo kawg lawm os bro.
Thov Khawv
Thov Khawv

Character Sheet
 :

Post by Thov Khawv July 13th 2014, 10:05 pm

Yog li koj hais mas brother. Yeej tseem muaj ntau txoj hau kev khwv kom tau nyiaj tab sis ntawd yog lawv txoj kev nyiam na bro...Hmoob thiab ib txhia Nplog yeej nyiam li ntawd. Muaj lwm yam khwv los nws tsis mus khwv, nws ua nws txoj xwm qub xwb tiag.

Nyob peb teb chaws mas tiag tiag tib neeg tseem tsawg heev, yog li ntawd kev ua txhiam laj txhiam xws muag los thiaj tsis tau muag, muag tsis tau nqi zog kom tsim nyog li. Tib neeg thiaj tsis tshua xav ua tej txhiam laj txhiam xws li hais. Hais txog tsiaj hav zoov mas txhua tus nyiam noj ces lawv thiaj ho nquag mus tua thiab, tua tua thiaj tu noob lawm thiab tiag hehe.
Tubzoonraug
Tubzoonraug

Post by Tubzoonraug July 13th 2014, 10:37 pm

Yog lawm os Brother, tsiam nruab nrag ma (druab drag) nov yog new work write by me. haa,  Yeej yog kawg os brother, tsiaj druab drag ma noj muaj zog thiab  tsi muaj mob li cov tsiaj yus yug hauv vaj hauv tsev os bro.  Tos kuv hai li nov ma yog koj noj cov khoom tsi muaj chiv ma ua rau yus muaj zog nrog poj niam pws lo tau haaaaa ho noj khoom neeg tus xwb ma tsi tau hauj lwm li os.
Thov Khawv
Thov Khawv

Character Sheet
 :

Post by Thov Khawv July 13th 2014, 11:09 pm

haahaha,,,yog lawm lau, tos nyiam no kuv pib tsis muaj zog li lawm os. Kuv mas dhuav noj mov txhua dhau lawm, noj mov txua tsis muaj zoo li. Nyob nplog teb mas kuv noj mov nplaum ntau xwb, zoo li yus ib ce ceev kawg tiag, nrog poj niam pw mas yeej tsis sav li ntag no mas. hehehe
Tubzoonraug
Tubzoonraug

Post by Tubzoonraug July 14th 2014, 12:48 am

Haaaaa, 3 covniag Hmoob noj nqaim qaib phan thiab tej niag zaub rau chiv ma yeej yog tsi pov khawv pe tsawg lawm laiv,  Yog noj qij (garlic) ma kuj  cuag pob tsha thiab ma.   Yog nyob rau Laos es noj khoom nature xwb ma yuav pov khawv dua.
Nraug Cuam
Nraug Cuam
member
member

Character Sheet
 :

Post by Nraug Cuam July 14th 2014, 4:23 am

Nyob zoo nkawv, neb tham ntau lawm ces cia kuv los ua dev txais cua ntawm no xwb los thov txhob xav li cas.

Bro Tubzoonraug, noj qij ces tau hauj lwm ntag lov? kuv cav tsis tau paub li ko thiab ov? yog noj qij ntshe tej zaum yuav ua pa tsw phem tsawv pob? cia lwm zaus kuv si noj sob hehehehe.
Thov Khawv
Thov Khawv

Character Sheet
 :

Post by Thov Khawv July 14th 2014, 6:14 am

Yog noj qij ua huaj lwm mas kuv xav tias noj pam lem haj yam ua hauj lwm thiab nawb nkawd.
Nraug Cuam
Nraug Cuam
member
member

Character Sheet
 :

Post by Nraug Cuam July 14th 2014, 6:30 am

Hahaha lav tsis tau thiab nawb, tab sis kuv kuj tau noj ntau zaus los lawm zoo li kuj tsis ua cas li, tsuas yog tso paus tsw phem heev xwb lol lol lol

Muaj 1 zaug kuv, Tsheej, Nom Huas peb mus de tau 1 cov txiv pos quav nkais los kib xyaw mij noj tas mas ua rau peb tawv tas tas kiag li, xyov yog tawv ncaj xwb los ua cas? hahahaha.
Thov Khawv
Thov Khawv

Character Sheet
 :

Post by Thov Khawv July 14th 2014, 6:48 am

haahahahahahaahah!
Thov Khawv
Thov Khawv

Character Sheet
 :

Post by Thov Khawv July 14th 2014, 6:50 am

Tej zaum muaj feem thiab nawb bro.  lol!  lol!  lol!  lol! 

Last edited by *Tas Lauv Vwm on July 14th 2014, 8:56 pm; edited 1 time in total
Tubzoonraug
Tubzoonraug

Post by Tubzoonraug July 14th 2014, 3:51 pm

haaa 2 tug kwv, noj qij zoo ma.  Nws work kawg, koj noj 2 ntsiav  tab si noj nyooo2 nawb koj muab tuav xyaws kua txob lo tau  tov yaws ntse lwj lo tau  noj tag li 2/3 xyuab moos thaum koj xav nrog poj niam pws ces  yeej sawv lawm ntag hov.

Thov Khawv
Thov Khawv

Character Sheet
 :

Post by Thov Khawv July 14th 2014, 9:01 pm

Yog zoo li koj hais ko mas cia lwm zaus kuv li sim seb puas work nawb bro, kuv ntshai tsam sim tag es yus tsw tsw qij, hluas nkauj muab yus tuam poob qab txag xwb laud hehehe. Tab sis noj tag mam noj cov niag khob noom ua pa tsw qab i mas yom.
Tubzoonraug
Tubzoonraug

Post by Tubzoonraug July 14th 2014, 10:59 pm

Haaaa, yej tsw qij heev li os.  Tab si ma yuav yog tus hua nkauj ua nws yeej tsi hai dab tsi thiab yus yeej qhia hai tias, oh, kuv mus noj mov lawv ua kua txob qij es muaj ntsi tsws qij kom nws txhob xav li ca xwb tiag.
Thov Khawv
Thov Khawv

Character Sheet
 :

Post by Thov Khawv July 15th 2014, 10:51 am

Yog mas bro, nyaj hluas nkauj yuav tsis xav li cas thiab ne. Cov qij ko zoo muab tuav mos mos saw ncu xyaw ib co qav ntos toj siab los yog ntses tuaj kub mas aub! qab tau laj siab kawg tiag bro.

Ntses nov yog nyob Moos Mauj
Poj Ntxoog Pw Tav Kev - Page 2 Zoosof10

Txiv Nkaus Taw Nyob Nram Tsev (kuv yawm txiv lub vaj ntoo thiab txiv nkhaus taw)Txhua xyoo txi ncw kawg.
Poj Ntxoog Pw Tav Kev - Page 2 Zosdfs10
Tubzoonraug
Tubzoonraug

Post by Tubzoonraug July 15th 2014, 4:37 pm

Bro, cov je nov kuv nyiam noj kawg nkau. cov nov muaj pob tsha heev thiab cov je pa cam kuv nyiam muab nws kuam blai kom zoo2 tag ces muab nws hau rau kua thiab txuj lom xyua yam rau ma, Iab Noob thaang mai bo yam awn (ອາ້ຍນອ້ງທ້ງເມັຽ ບໍ່ຢາກເອີ້ນ) Bro, kuv sau ntawv Lao tsi raug lawm vim kuv nco si zoo cov suab thiab cov niam ntawv lawm, kuv lam muab tso rau nov xyov neb pua nyeem raug.
Nraug Cuam
Nraug Cuam
member
member

Character Sheet
 :

Post by Nraug Cuam July 15th 2014, 7:44 pm

Tubzoonraug wrote:haaa 2 tug kwv, noj qij zoo ma.  Nws work kawg, koj noj 2 ntsiav  tab si noj nyooo2 nawb koj muab tuav xyaws kua txob lo tau  tov yaws ntse lwj lo tau  noj tag li 2/3 xyuab moos thaum koj xav nrog poj niam pws ces  yeej sawv lawm ntag hov.

Yog li no 1 tsam kuv mam sim sob lol lol lol lol
Nraug Cuam
Nraug Cuam
member
member

Character Sheet
 :

Post by Nraug Cuam July 15th 2014, 7:47 pm

Tubzoonraug wrote:Haaaa, yej tsw qij heev li os.  Tab si ma yuav yog tus hua nkauj ua nws yeej tsi hai dab tsi thiab yus yeej qhia hai tias, oh, kuv mus noj mov lawv ua kua txob qij es muaj ntsi tsws qij kom nws txhob xav li ca xwb tiag.
2 tug brothers, kuv xav mas thaum yus thiab nws huam yeeb tuaj lawm yeej tsis hnov tsw hlo li, txawm yuav tsw cuag 1 niag aub tuag los yeej npo pa ua tiag thev ua kom tag mam keb qhaim tom qab lol lol lol lol
Nraug Cuam
Nraug Cuam
member
member

Character Sheet
 :

Post by Nraug Cuam July 15th 2014, 7:49 pm

Tubzoonraug wrote:Bro, cov je nov kuv nyiam noj kawg nkau. cov nov muaj pob tsha heev thiab cov je pa cam  kuv nyiam muab nws kuam blai kom zoo2 tag ces muab nws hau rau kua thiab txuj lom xyua yam rau ma,  Iab Noob thaang  mai bo yam awn (ອາ້ຍນອ້ງທ້ງເມັຽ ບໍ່ຢາກເອີ້ນ) Bro, kuv sau ntawv Lao tsi raug lawm vim kuv nco si zoo cov suab thiab cov niam ntawv lawm, kuv lam muab tso rau nov xyov neb pua nyeem raug.
Bro yeej ntev heev lawm, twb yog koj kawg thiaj tseem nco tau, tsis ua cas os bro wb yeej nkag siab mas.
Nraug Cuam
Nraug Cuam
member
member

Character Sheet
 :

Post by Nraug Cuam July 15th 2014, 7:56 pm

*Tas Lauv Vwm wrote:
        Yog mas bro, nyaj hluas nkauj yuav tsis xav li cas thiab ne. Cov qij ko zoo muab tuav mos mos saw ncu xyaw ib co qav ntos toj siab los yog ntses tuaj kub mas aub! qab tau laj siab kawg tiag bro.

Ntses nov yog nyob Moos Mauj
Poj Ntxoog Pw Tav Kev - Page 2 Zoosof10

Txiv Nkaus Taw Nyob Nram Tsev (kuv yawm txiv lub vaj ntoo thiab txiv nkhaus taw)Txhua xyoo txi ncw kawg.
Poj Ntxoog Pw Tav Kev - Page 2 Zosdfs10

Bro Tas Lauv Vwm, koj cov ntses Pam Moob no ntxim qab kawg li, pom dheev xwb kuv twb nqhis dua lawm. Kuv mas txhua xyoo lub caij ntuj nag tu tawm ntuj qhua mas kuv yeej mus noj tom zos tas li, kuv poj niam wb kuj nrog cov tij laug mus ntes noj ntau zaus lawm qab kawg nkaus, thaum tseem tshiab tshiab ci nram hav dej noj mas bro nawb qab tas tas kiag nawb, sab Moos Mauj, Moso Oo, Moos Om, Moos Cab mas kuv tsis paub, tab sis sab Banna mas ntses qab rog heev, vim cov ntses nyob dej ntshiab heev thiab rog heev, ci noj nram hav dej mas noj tsis paub dhuav tsis paub txaus li, txog txij yus hnov tsau zoo siab ces twb tag tsheej nta tawb xoos lawm hehehehe, hnub twg koj rov los khoom no ho nce tuaj wb mam mus kom kuv cov tij laug tom zos coj wb mus noj ua ke 1 zaug ua memories nawb.

Koj yawm txiv cov txiv nkhaus taw mas ntxim qab kawg yom, yog nyob ze mas ntshe kuv yuav niaj hnub tuav kua txob mus ntsw noj nram vaj hehehe, kuv ces bro chaw ti ti li cog tsis tau li os, yuav pem taj laj nkaus xwb.
Tubzoonraug
Tubzoonraug

Post by Tubzoonraug July 15th 2014, 10:34 pm

2 tub kwv, muaj tej yam lus 3 tham ua si xwb tab si muaj tej los lus tseem ceeb pab tau yus lub cev thiab hov. Xwv li qij, qij pab kom yus ua txiv neej me ntsi nws tsi yog yuav ua kom muaj tag li, tsi tag li nws pab tau rau yus lub plawv kom muaj zog thiab txhob muaj ntshav roj thiab.

Bro, yog tseem hlua li nej ma tsi tag noj li os. pom poj niam liab qab xwb ces nws yeej mag lawm xwb. Haaa.
Nraug Cuam
Nraug Cuam
member
member

Character Sheet
 :

Post by Nraug Cuam July 15th 2014, 11:14 pm

Hahaha yog mas bro, kuv ces pom tej duab hauv no xwb los qaub ncaug twb si, me tub twb tsa hau lawm tiag hehehehehe.
Thov Khawv
Thov Khawv

Character Sheet
 :

Post by Thov Khawv July 16th 2014, 3:32 am

Lod bro Nraug Cuam, tom Banna ko mas yeej hnov luag cav tias ntses dej naj xeem qab kawg no mas, kuv yeej nqhis kawg thiab tiag. Nyiam no dej naj xeem puas muaj ntses lawm thiab os bro? Lwm hnub nyob nyob yog muaj hmoo kuv tuaj txog no koj li coj kuv wb mus ntaus ntses ua si mas yom.

Bro, sab Moos Mauj tod ntses qab kawg li thiab os, thiab tseem muaj ntses kawg li nawb. Tab sis nyob rau sab thaj thoos thaj vias thiaj tshuav coob dua ntais os ntses na. Kuv cov neej tsa hais tias pev mas ntses pas moob pas cam coob kawg no ov. Tsiaj hav zoov los pev tshuav coob kawg li no, lawv yaum kuv kawg kom kuv mus lawv mam coj mus yos no tiag tab sis kuv pheej tsis khoom li, cia lwm hnub kuv los tsev tseem yuav npaj sij hawm mus ib zaug thiab.

Bro, hais txog nqaij nquab mas aub, qab kawg nawb, koj piav xwb kuv qaub ncaug los lawm, nquab rog thiab qab kua kawg. Hnov koj piav li ko mas siab kub lug xwb tiag. Bro Nraug Cuag, kuv tus npawg tus txiv ntxawm ntawv hais tias tua nas tua noog hauv hav zoov mas swb kiag phom plav lawm no os, cov phom koob xoo li nws rab ntawd los yeej tsis tshua work thiab no. Zoo tua noog noj txiv tsaws puag saum ntsis ntoo xwb no, hais txog yuav tua nas noog ces yeej swb phom suab lawm no.
Thov Khawv
Thov Khawv

Character Sheet
 :

Post by Thov Khawv July 16th 2014, 3:41 am

Bro, hais txog vaj txiv nkhaus tawv mas kuv yawm txiv cog tau ib co hauv nws lub vaj. Nws lub vaj yog cov ntoo Maib Kej Xab Nam li ntawm 3 hev taj. Tam sim no ntoo twb txij rw tsev tag lawm thiab luaj plab hlaub tag lawm thiab mas. Tab sis kuv yawm txiv thiab niam tais twb mus rau Mekas kas ntev lawm, nkawv twb mus xyoo 2003 lawm tau 10 tawm xyoo no lawm, kuv niam tais nyuam qhuav xiam tsaib no os bro, xiam nyob rau MN mekas teb, ces tshuav yawm txiv lawm xwb.  Kuv yawm txiv muaj 2 tug tub nyob teb chaws nplog  ntawm kuv nyob no tas nrho os. Hos tim USA ces yog cov dab laug kwv tij, thiab nws cov ntxhais cov vauv hlob lawm xwb.

Hais txog txiv nkhaus taw nram no mas txi zoo heev mas bro, noj qaub ces kawg noj txiv nkhaus taw thiab maj qham xwb, tsis muaj tsis nkhawb txiv duaj li pem ko os. 
Tubzoonraug
Tubzoonraug

Post by Tubzoonraug July 16th 2014, 10:26 pm

2 tub Kwv, txiv nkau taws nyob rau USA lawv caug ntau heev thiab loj qab zib kawg li os. Lub lav lawv cog ntawd yog nyob rau lub State Florida os.  Nyob rau nram ma weather zoo heev  thiab muaj nab muaj ntau yam li os. Caij dav hlau ntawm kuv mus 6 Xuab moos thiab laiv yeej deb kawg os, yog tsav tsheb mus 1 week nawb. Deb baum li nov hov.

Thov Khawv
Thov Khawv

Character Sheet
 :

Post by Thov Khawv July 17th 2014, 1:07 am

Lod, ntsia xwb yeej ntxim qab kawg mas. Cov txiv nkhaus taw xim purple ko zoo li nyob nplog teb tsis muaj sub os bro. Nyob Nplog teb muaj 2 hom txiv nkhaus taw, ib hom mas tseem ntsuab ntsuab mos mos li no xwb los yeej qab qab zib lawm, tsis muaj qhov qaub. Hos ib hom mas qaub li qaub xwb, thaum siav daj lawm mas thiaj mam qab zib.

Hais txog cov txiv tawb ntoos ko yeej ntxim qab kawg tiag. Hais txog txiv tawb ntoos mas bro, nyob rau sab Thaj Thoos Thaj Vias thiab zos Tiaj tsawb mas txi tiag tiag nawb. Noob lam poob tom tej ces yeej cia li lam tuaj li lawm. Noog los noj cov txiv tawb ntoos ko es noog tso quav tom tej hav zoov, koj mus yos hav zoov ces cia li pom tsheej tsob tawb ntoos siav siav daj rhuv tom hav zoov li tiag. Thiaj yog daim av zoo ua noj tshaj plaws li os bro. Cov tawb ntoos nyob nplog teb mas loj heev. Kuv tuaj ntawm no tsis muaj cov tawb ntoos loj li nplog teb thiab thaib teb.
Tubzoonraug
Tubzoonraug

Post by Tubzoonraug July 17th 2014, 10:38 pm

Yog ma brother, cov txiv tob ntoo nov txi cov txiv loj heev li hos, tab si cov duab no muab tsi ncaj cov duab zoo es lam saib kom paub hai tias nyob rau USA no ma muaj koom noj khoom hau zoo heev muaj ntau tshaj plaws hauv qab ntuj nov ma.
Nraug Cuam
Nraug Cuam
member
member

Character Sheet
 :

Post by Nraug Cuam July 18th 2014, 12:19 am

Tas Lauv Vwm, thaum twg koj rov los thiab muaj caij no ces ho sib yaum mus yos hav zoov 1 zaug ua ke, txawm nce tuaj pem kuv no los sis mus nram koj cov neej tsa los tau. Muab hais los yeej sib phom plav mas, tab sis ntshaw ntshaw 1 rab es thiaj xav yuav xwb.Ua tsaug koj piav koj yawm txiv pub kuv paub thiab os.

Tubzoonraug, mloog koj piav mas deb heev li, ntshe ceeb laj mus txog pob, tseem deb tshaj peb lub teb chaws Laos no qaum teb ti qab teb thiab.
Thov Khawv
Thov Khawv

Character Sheet
 :

Post by Thov Khawv July 18th 2014, 5:34 am

Ua li mas bro, thaum twg kuv los nrhiav tau sib hawm no wb mam sib yaum mus yos ib zaug os. Ntev kawg li lawm tsis tau ua ke li lawm tiag.

Sponsored content

Post by Sponsored content

• Post new topic
  • Reply to topic

Current date/time is November 11th 2024, 1:39 pm